Technische school opleiding

Veel kinderen uit het project volgen les op de technische school. In de omgeving staat deze school bekend als een uitstekende school met goede apparatuur.

Er wordt onderwijs gegeven in de volgende vakken:

  • Houtbewerking
  • Kleding maken
  • Automobieltechniek
  • Metselen
  • Constructiewerk en lassen
  • Computergebruik en technologie

Houtbewerking:

Al vele jaren in het programma. Voornamelijk gericht op het aanleren van de handmatige productie van deuren, ramen, kozijnen en schoolbanken. Er komt echter steeds meer vraag naar meubelen. Recentelijk zijn er vanuit ons land enkele zeer geavanceerde machines geïmporteerd. De leerlingen kunnen zich hiermee in het 2e jaar allerlei bewerkingen eigen maken.

Na voltooiing van de opleiding kunnen zij met een eigen bedrijfje beginnen.

Kleding maken

Schooluniformen zijn voor zowel de lagere school als de middelbare school nog steeds verplicht. Hierdoor bestaat er voor dit soort kleding een grote afzetmarkt. Maar ook het bedrijfsleven komt met steeds meer met orders voor eigen bedrijfskleding. De school heeft al jaren een goede afzetmarkt voor de diverse producten. Mede dankzij de hulporganisatie CORDAID beschikken we nu over een goed geoutilleerde school, die leerlingen aantrekt vanuit de hele omgeving.

 

Autotechniek:

In Kenia kent een auto niet 1 maar wel 10 levens! Wat in ons land wordt afgeleverd bij de sloper, krijgt in Kenia een totale opknapbeurt. Eventueel worden onderdelen van andere auto’s hierbij gebruikt. Zij ondergaan een totale metamorfose en het uiterlijk is in Kenia minder belangrijk dan hier. Met een spuitbus wordt een nieuwe kleur aangebracht en de nieuwe auto is een feit. Het aantal kandidaten voor deze opleiding is erg groot. Er staat nog een aantal kinderen op onze wachtlijst.

Metselaarsopleiding:

In 2 jaar tijd krijgen de leerlingen de kans om de diverse manieren van bouwen onder de knie te krijgen. Zowel de traditionele manier als de moderne wijze, waarbij woningen, winkeltjes en scholen worden opgetrokken uit handmatig vervaardigde steensoorten. Ook het maken van diverse soorten daken behoort tot de opleiding.

metselaarsopleiding

Constructiewerk en lassen:

De vraag naar ijzeren deuren met kozijnen, ramen en hekwerk neemt toe. Ook veel reparatiewerk van b.v. kruiwagens, auto onderdelen en ramen  behoort tot de opdrachten. Deze afdeling heeft een groot aantal leerlingen. Mensen hebben immers geleerd om om zich heen te kijken op hun zoektocht naar werk. En dit is een van de branches die de meeste werkgelegenheid bieden.

constructiewerk en lassen

Computers :

Sinds kort is er een afdeling voor computerlessen. De leerlingen, meestal van de middelbare scholen in de directe omgeving, krijgen hier de grondbeginselen bijgebracht en worden ook wegwijs gemaakt in eenvoudige programma’s, zoals Word, Excel etc. Er kunnen maximaal 8 leerlingen per les geplaatst worden. Dit verloopt prima en zij betalen per onderdeel.

computers